info@loodgieteramstelveen.com

Riool Ontstoppen

Uw riool is verstopt geraakt, dan kan dit vervelende consequenties met zich meebrengen. Niet alleen dat u mogelijk tijdelijk niet naar de wc kan, maar ook dat het watercloset misschien overloopt. Maar nog vervelender wordt het als blijkt dat de hele vloer open moet, alleen omdat er teveel wc-papier tegelijk in het toilet is gegooid, vooral wanneer u een ietwat verouderd huis heeft met smalle pijpen.

Het voorkomen van een verstopping is in principe heel simpel, geen dingen doorspoelen die er niet horen en niet teveel wc-papier in één keer proberen door te spoelen. Maar zelfs dan nog kunnen er verstoppingen plaatsvinden, want misschien is uw pijpleiding wel gaan blokkeren, omdat er één stukje wc papier ergens bleef hangen en hierdoor alles op langere termijn zich op ging hopen.

Hier doet u dan niet veel meer aan, behalve dan de hulp inschakelen van een loodgieter. Er zijn speciale grijpertjes en liquide middelen die u kunt proberen, maar deze werken vaak niet bij een verstopping door bijzondere reden. Grijpertjes werken sowieso alleen als de verstopping vlak bij het toilet zit, of juist bij het verzamelpunt, alles daartussen is niet te doen met een grijper.

U kunt het beste direct opnemen met een loodgieter, deze zal eerst op alle mogelijke manieren proberen uw leiding weer door te laten spoelen en deze op te schonen. Mocht dit niet lukken dan zal de loodgieter genoodzaakt zijn om in de rioleringspijp zelf te gaan zoeken. Als er dan geen kruipruimte of iets dergelijks is waardoor er met gemak bij de leiding te komen is, zal de grond/vloer open gemaakt moeten worden.

Dit is geen ramp, maar brengt wel veel meer met zich mee dan u, maar ook wij, van te voren hadden gehoopt.
Tegenwoordig is het voor loodgieter Amstelveen een bijna dagelijkse taak geworden om een riool te ontstoppen, hierdoor zijn onze loodgieters allen experts op dit gebied. Hierdoor kunnen onze loodgieters u zo snel en efficiënt mogelijk helpen.

Bel ons voor een afspraak, of vraag om advies.